Referencje

Firma

Diakonia Bethanien, Zurych

Diakonie Bethanien, Zürich
Diakonie Bethanien, Zürich
Diakonie Bethanien, Zürich

Wraz z nową budową Diakonii Bethanien w dzielnicy miasta Zurych, Altstetten, nową lokalizację zyskała główna siedziba socjalnego przedsięwzięcia. W związku z wielofunkcjonalnym urządzeniem, diakonia to jednocześnie nowy punkt spotkań w tej dzielnicy.

OPIS PROJEKTU

Oprócz administracji, w tym charakterystycznym budynku znajduje się restauracja, kompleks konferencyjny, żłobek, centrum lekarskie, hotel oraz stacja opieki paliatywnej, a cztery piętra (ok. 3‘800 m2) wynajęto. Infrastrukturę rozplanowano w taki sposób, żeby wytworzyć maksymalne synergie oraz sprostać różnym, najbardziej kompleksowym wymogom użytkowym. Planistyczne biuro architektoniczne e2a oraz komisja budowlana diakonii przykłada dużą wagę do całościowego projektu, stwarzającego przynależność, mimo przeciwstawnych profili. Wymagający projekt budynku ma swoją kontynuację wewnątrz. Na siódmym i ósmym piętrze znajduje się Pallivita Bethanien - centrum opieki paliatywnej. 

 

Pomieszczenia wykoncypowano jako apartamenty, przyjmujące łącznie 32 pacjentów. Wysokiej jakości materiały, subtelne kolory oraz pomieszczenie sfery prywatnej przydają stacji mieszkalnego charakteru. Łazienki pacjentów dostosuje się do wymogów danego użytkownika. Jeśli to konieczne, można dołączyć mobilne siedziska prysznicowe oraz składane uchwyty, aby elastyczniej reagować na potrzeby pacjentów. W związku z wysokojakościowym projektem, zastosowano mobilne uchwyty składane oraz siedziska prysznicowe także w strefie hotelowej, w pokojach dostępnych dla wózków inwalidzkich, aby tu też móc elastycznie zaoferować łazienki bez barier.

 

ZASTOSOWANE PRODUKTY

Rozwiązania mobilne

Zgadzam się

Ta strona korzysta z plików cookie, aby można było ją optymalnie użytkować. Kontynuowanie nawigacji na naszej stronie internetowej oznacza zgodę na korzystanie z plików cookie.

> Dowiedz się więcej